Thursday, November 22, 2012

SENTAP HABIS

Assalammualaikum.

Tengah banyak kerja pon sempat lagi nak menaip blog kannn?
bukan apa kali ni, aku nak bagi clear kan statement.

Since 3 to 4 months ago, terlalu ramai yang kata aku makin kuruss. Errr.
Now, setiap kali jumpa sesiapa mesti ada yang tegur. bukan seorang dua, kali ni mmg ramai sgt.


Situasi pertama.
Auntie: Along, kenapa nampak kurus.
time tuh baru nak bukak tudung.
me: errr, kurus tang mana?
auntie: semua laa.
emmmmm..

situasi kedua
dalam kedai makan pukul 10 malam.
mama: along nak makan apa?
aku tgh belek2 menu
me: amik nasi goreng cili padi lah
abah glazed at me, -____-"
abah: dia baru makan mee goreng petang tadi, kuat nye makan!
blurp! 
mama: biar lah diaa, tgk badan dia tuh. kurus sgtt, biar dia makan banyak skett. 
me glazed at my mom back -__________-" hashtag sentap!

situasi ketiga
old friend: bazilah! bazilah!
aku terpinga-pinga sapa lah pulak panggil-panggil ni.
me: hoi. apoo?
old friend: asal ko makin kurus?
blurp! again and again.
me: mana adaa kuruss. ish. #wishing dia salah tgk
old friend: betul laa, dulu ko keja al-ikhsan nampak chubby sket.
-_____________-"
time keja? errrr. time keja la aku on diet. now main bantai je makan. aish.

situasi keempat
on call with old friend
me:kenapa orang ckp aku makin kurus haa, aku makan banyak gila taww.
oldfriend: ko hot kot skang, hot topic tuh.
diam seminit, kalau boleh nak letak call terus
me: bongok! mana ada. ko nih main-main laa. -__-'
oldfriend: ye yeee. ko bela saka eh?
me: hashtag sentap sangat nih! uishh. mulut sesedap rase nampak. aku takde benda2 mcm tuh laa =___="
oldfriend: yelah, bukan ko yang makan. benda tuh yg makan.
SENTAP HABIS!!
me: grrr! grr!
oldfriend: ehh tak tak takk


situasi keempat
Texting with my old friend
old friend: u looks so skinny on the picture.
me: huuu. skinny tang mana?
old friend: sume laa. muke je tak, kasi maintain muke cute okay :*
terus belek mukaa
me: hehehe. tah laa awak, dah makan banyak daa. hish. awak mkin chantek skang :*
terus dia tak reply. hashtag jujur okay!

So, kesimpulan nye. aku terus mintak order kat roomate belikan nasi goreng kampung. urgh! baru tadi makan maggie tomyum #feveret. Nak naik badan punya pasal. :(

P/S: kita tak sakit taw, kite sehat walafiat. :(



\

Wednesday, November 21, 2012

Allah Maha Besar


I am sad, yes. 
KEEP STRONG, cause I know Allah makes a good plan on it.


Monday, November 19, 2012

November in Love

Bila masing-masing melihat tarikh, mesti teringat kenduri kawan-kawan yang akan datang. 
Permulaan yang menarik, bila ada sahabat baik menjemput kita ke kenduri pertunangan pada 10.11.12 di raub.
Ye, mencari baju mengikut tema bukan lah mudah, lagi-lagi bila takde nak sponsor. Tapi akhirnya, dengan rezeki Allah ada pulak jumpa baju yang memikat hati yang cerewet ni. :p
Sahabat yang pernah bersama suka duka, NorHanim Mazuin melangsungkan pertunangan bersama kekasih hati Radzi.

Adik selaku photographer, saya selaku pembantu.
Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar. Semua teratur mengikut perancangan kecuali shoot outdoor.
Saya berharap semoga kekal ke majlis pernikahan, insyaALLAH.
P/S: Tunang orang dahh kawan aku nii :)

Pada 11/11/12 kenduri perkahwinan Zulhilmy dan Nordiana.
Sampai ke kuala pilah kami sekeluarga,nak tengok satu lagi sahabat aku yang kawin.
Bila nampak pengantin berbaju merah, terasa gembira sangat dalam hati ni. Subhanallah.
Semoga cepat-cepat menimang cahaya mata okayy :) aminn!
P/S: Sempat lagi si zul ni cakap, "hehehe, zul dah kawinnnn" dengan nada sinis. 
T_T
FINE

Hari sabtu bersamaan 17/11/12, dapat call dari izzah pukul 5 petang.
"kau buatpe?" 
aku kat rumah, nape?
"jom main badminton!"
errr, jap lg aku nak pegi econsave
"dengan mak kau?"
blablablabla
"esok kau pegi?"
pegi mana doh?
"pegi kenduri att laa"
-_____________-"
*aku lupa sebenarnye*

haihh, aku ingat next week tapi minggu ni rupa nyee. nasib iza call tanye bagai. kalau tak, kat shah alam dah laa jawab nyeee. ishhhhh.

Best dapat jumpa all my ex-classmate. mengimbau zaman-zaman sekolah. 
Adiratna, boleh describe dengan muka baby face habiss. Dia tersangat la comel.
Kini dah jadi isteri orang! 
semoga menjadi isteri yng solehah disamping suami tercinta ye, amin!
Tersentuh hati ni, bila tengok video ceritera pasangan ni. Terbayang, how was mine?

Jodoh?
mungkin bercinta dengan orang lain, berpasang dengan orang lain, bertunang dengan orang lain, atau berkahwin dengan orang lain. 
Hanya Allah yang tahu, Maha Mengetahui.
Kita hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakal.