Tuesday, May 15, 2012

Perspective brings me down

Assalammualaikum readers.

Kali ni, aku nak tulis sikit pasal orang kita (melayu). Terdetik hati aku rasa sedih, kecil hati. Biar aku luah kat sini, kot kot ada diantara kita ni penah macam tuh. Harap sama-sama kita berubah jadi lebih baik ogeh. Hurm, ye aku bukan perempuan bertudung. Ye, rambut aku berwarna, but now dah hitam. Setakat pakai pegi kelas, pegi kolej. Bukan bermakna aku ni bukan orang Islam, tak tawu bagi salam. Sedih nye, nak tulis. T_T
Aku rasa tak perlu nak tulis, kalau solat aku tak tinggal, kalau aku pandai mengaji, kalau aku tahu hukum hakam agama, perlu ke aku nak cakap semua tuh? Apapun, aku masih perlu belajar tentang agama Islam. Bagi aku belajar agama Islam ni takkan habis sampai mati. Dear, dont judge people by its look. Sedih lah ada orang mcm ni, pandang rendah pada perempuan yang tak bertudung. Bukan semua orang yang bertudung ni jahil agama. Aku bagi salam, ko boleh delete post aku. Kenapa? Ko malu sbb berkawan dgn orang yg tak bertudung ke?
Aku tak nak aib kan orang yang bertudung tapi biar kita cantik diluar dan didalam. Aku sangat menghormati perempuan yang bertudung, lelaki yang baik, beriman. Aku sentiasa rasa rendah diri pada orang-orang mcm ni, bagi aku orang-orang mcm ni sangat mulia. Aku sentiasa berdoa agar ditempat bersama-sama orang yang soleh dan solehah. Biarlah aku rasa rendah diri dari bermegah diri. Wahai kawan-kawan, semoga kita bukan digolongan ini. Biar lah berbuat baik bukan pada mata manusia, tapi dimata Allah.

Kita sama-sama belajar, semoga sama-sama kita diberkati dan diredhai. InsyaAllah.



- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

syuhadah said...

dear..u made me cry..what has happened?.. whatever u are, u are always my friend..

sedih pulak along tulis macam nie..:(
dont u ever give up in finding the pure love of Allah..

missing u.. :)

.buzziela89. said...

My dear!! Namo sedih2 okayy. Kita sama2 mencari keredhaan Allah. :) manusia macam2 ragam sayang, tugas kita saling nasihat menasihati kadang2 kita terleka.
Bukan niat nak mengaib kan sesiapa, cume nak ingat mengingati sesama kita.
Walau mcm mana skali pun, i love you so much! Miss you even more. <3